Kamalan kylymältä tuntui tänään Tuusniemen taimitarhalla vaikka pakkasta oli vain pari astetta. Siinä sitä värjöttelimme kehän reunalla odottamassa esiintymisvuoroa. Ja tulihan se meidänkin vuoro sitten - sijalla 67 suomenlapinkorista. Paljon oli siis koiria kehässä Sakari Potin arvioitavana. Ei hassumpi reissu kaikesta huolimatta. Tuikku arvioitiin EH:ksi (erittäin hyvä) ja minä tapasin tuttuja. Niihtun kennelin kasvattaja Anna-Kaisa on palannut näihin hommiin. Häneltä sain ensimmäisen suomenlapinkoirani Jahtitytön Tyyne Tanakan, kun se oli työnsä kennelissä tehnyt. Tyynen upeushan se minut tähän rotuun koukutti.

Eilen vihdoinkin viskoin viimeiset halot "Maatilan" kalikkavarastoon. Otsalamppu on hieno keksintö! Siinä me Tuikun kanssa hyörimme pihapiirissä vielä pimeän tultua. (Sanni oli pantu jäähylle auton perään, kun se oli häippässyt pihasta useamman kerran. Totuuden nimissä, häippäsi se Tuikkukin siinä vanavedessä, mutta tuli sentään takaisin, kun aikani huhuilin. Sanni tuli sitten, kun muilta kiireiltään ennätti.)

Kuopio-Joensuu- tien varressa näyttivät lammet jo olevan ohuessa jäässä. Talvi tulee. Muutamana iltana nautimme jo lumen valosta. Kyllä iltalenkit muuttuvat mukavammiksi heti, kun maahan ilmestyy lunta! Uutta lunta odotellaan.