Joulun alla kävimme koirien ja poikani kanssa kuusivarkaissa maatilalla. (Kuusi oli pikemminkin näre, joka kasvoi kahden koivun välissä, joten tulkitsen teon pieneksi pihistykseksi. Ihan riittävä metrinkorkuinen joulupuu meille joka tapauksessa saatiin.)

Koko mökin piha oli ohuen lumikerroksen alla luistelukuntoisessa peilijäässä. Koiratkin vetelivät spagaatteja. Siitä säikähtäneenä anelin joulupukilta viime hetkellä itselleni potkukelkkaa. Ilmeisesti olin ollut riittävän kiltti:

DSC_0222.JPG

(No joo, osallistuin varmuuden vuoksi itse kelkan kustantamiseen... Yllä Tuikku unelmoi tulevista kelkkaretkistä.) Joulun jälkeen ajoimme kelkkoinemme vaihtamaan vuotta maalle.

 

DSC_0290.JPG

Takuulla ei kukaan lähde Sannin huomaamatta potkuttelemaan - eikä kyllä muutenkaan. Jäästä tai lumesta ei pihassa ollut enää tietoakaan. Sanni vahti kyllä ahkerammin lintujen ruokintapaikkoja ja vietti runsaasti aikaa niiden tienoilla nauttien pudonneita auringonkukansiemeniä.

Lenkkeily suoritettiin sitten jalkapatikassa. Välillä pilvet putosivat maahan asti, välillä roikkuivat vähän ylempänä:

DSC_0324.JPGDSC_0255.JPG

 

Erityisesti naapurin lehmien laitumilla oli mukava käyskennellä. (Lehmät kun olivat joutuneet syyttä suotta navettaan kesken parhaan laidunkauden.)

DSC_0341.JPGDSC_0329.JPG

Kissaa emme hiirenpyntiin tarvitse, sillä Tuikku on siinä lajissa aivan verraton. Tässä se ahmii juuri jotain suurehkoa jyrsijää - kenties peltomyyrää? Juoksi etäältä eteeni sitä syömään. (Ja kun kielsin, hotkaisi kerralla.)

Naapurin kissankin tapasimme patikkaretkillämme:

DSC_0250.JPG

Erityisesti Sanni tuntee suurta vetoa kissoja kohtaan. Oletettavasti sillä on kissajahti mielessä. (Kissa tosin selviäisi mitä ilmeisemmin siitä jahdista hyvissä voimin, Sannin selviäminen vähän askarruttaa.)

Iso teeriparvi oli parina aamuna parkkeerannut mökin pihakoivuihin. Se pyrähti pakosalle, kun päästin Tuikun aamulla ulos. DSC_0302.JPGDSC_0300.JPG

Sanni ei välitä nousta ennen puoltapäivää, jolloin käväisee pissalla ja suuntaa auringonkukansiemeniä poimimaan:

DSC_0328.JPG

Maatilan lähimmät naapurit ovat vajaan kilometrin päässä, eikä vähäinen rakettien poksauttelu vuoden vaihtuessa meitä pahemmin häirinnyt. Sanni ei pienelle paukkeelle lotkauta korvaansakaan. Tuikku kyllä noteeraa paukkeen, muttei sekään panikoi.