Nyt on olo kuin lapsena, kun sai laittaa keväällä pikkukengät jalkaan ensimmäisen kerran. Polvisukkakeli ei vielä ole, mutta sulat kadut, valo ja lenkkarit kutsuvat kulkemaan. Lenkkini koirien kanssa pitenevät päivä päivältä - kohta ilkeää jo kertoa ulkoiluaikojakin.Toisaalta mieleen tulevat kurahaalarikelit. Koirillani ei ole haalareita, ja iltaisinhan ne ramppaavat tuossa takapihalla. Suihkutella en niiden koipia ja mahanaluksia joka käänteessä viitsi, ja siksipä kauhaisen silloin tällöin leluämpärillisen hiekkaa olohuoneen lattialta.

Nyt on kiva katsella kävelytien kulkijoita:

DSC_0001.JPG

Viikonloppuna käväisin koira-asioilla tutun kasvattajan luona. Vastassa ei kuitenkaan ollut koirat, kissat tai emäntä vaan:

P1010406.JPG

En onnistunut kuvaamaan sitä korvat pystyssä. Korvat nimittäin sojottivat suoraan taivasta kohden, kun se tuli aidan taakse ihmettelemään vierasta.

Sisältä löytyi tämä tytteli:

P1010404.JPG

10 -kuukautinen tytsky on varsinainen hyrrä ja väkkärä. Olisi aineksia korkeushyppääjäksi tai heinäsirkaksi. Aivan lumoava otus, joka helposti imaisee kaiken huomion (jopa aasiltakin.)

Kotona jatkuu kylmä kausi. Sannin ja Hurmurin välit ovat mielestäni selvät. Ne antavat toistensa olla. Hurmuri väistää Sannia ja Sanni viisaana on päättänyt olla välittämättä. Tuikkua Vilmau selvästi kokeilee koko ajan. Tuikku on utelias ja haluaisi nii-iin mielellään leikkiä katin kanssa. Sen on vaikeaa ymmärtää, että minun jaloissani kiehnäävä otus räjähtää, jos Tuikku sitä lähestyy. Tuikun kun pitäisi vähän paimentaakin.

DSC_0004.JPG

Mikä siinä onkaan, että koirien kupista vesi maistuu paljon paremmata kuin omasta. Tässäkin lotkotetaan minuuttitolkulla - mitä ilmeisemmin tietoisena siitä, että Tuikku tarkkailee vähän matkan päästä. Seuraavaksi Vilmau poistuu venytellen paikalta - esimerkiksi keittiön pöydälle.

GetAttachment[1].jpg

(Huomatkaa pieni (onneton?) olento oikealla.

Siinä sitä sitten kelpaa kaikessa rauhassa puunata itseään:

DSC_0010.JPG

Viikonlopuksi matkaamme kolmeen pirkkoon Nurmekseen. (Neljäs pirkko jätetään kotiin.) Siellä on Lappalaiskoirien kevätpäivät. Olen lupautunut talkoisiin ja pitämään paimensukuisten seuran lippua korkealla. Koirat lähtevät turisteiksi. Mökkikin on varattuna.