Takaovesta kun lähdemme, käännymme vasemmalle ja ylitämme tien - olemme heti Pielisjoen rannassa. Näkymät vastarannalla ovat tällaiset. Kieltämättä lumi näyttää valkoisemmalta joen toisella puolella. Kesällä siinä on uimaranta, (Ei hätää, ensi kesänä pääsemme veneellä yli. 

IMG_0109.jpg

Hieman koukaten pääsemme samaisen joen rannalla tänne:

IMG_0124.jpg

Tuikku on vakaassa valvonnassa - suorastaan kytkettynä.

 

IMG_0127.jpg

Joitakin suosikkikoiria minulla (!) on - esimerkiksi pieni perhoskoira, joka lähestyy edestä päin kuin tyhjästä. Jää sitten muutaman metrin päähän seisomaan. Askel askeleelta arvioi tulijat ja tulee lähemmäksi. Rohkea ja reipas pikkuotus. Silloin yleensä Tuikkukin päsee kytkimestään. Tässä on kiva juosta:

IMG_0115.jpg

Syystalviko muka harmaa? Eihän toki. Koirapuiston haavanrungot kukkivat. (Ja puuhun kuivuneet haavanlehdet kahisevat tuuleessa kivasti.)

IMG_0122.jpg

Vakituinen puistossa maleksija on myös pieni, musta villakoira. Heti, kun maassa on hiutalekaan lunta, se "vetää" suksilla olevaa emäntäänsä. Ha "hiihtelevät" puistoaluetta ristiin rastiin. Meitä villakoira mielellään karttelee - joten pysytään pois hiihtäjien tieltä.

IMG_0113.jpg

Vastakkaiseen suuntaan takapihalta käännyttäessä suolle, ruutukaavaan rakennettu kaupunki näyttää hieman tylsän puolensa - edessämme on pitkä, tasainen suora:

 

IMG_0155.jpg

Onneksi on väljyyttä ja koirapolkuja täälläkin ettei tarvitse kadulla tallustaa. Sannilla näyttää olevan kuvassa punainen hihna, jonka ostin Tyynelle silloin, kun se tuli taloon. Ikää siis perinnehihnalla lähesi 15 vuotta. (Tuikulla taas on kaulassa Typyn vanha panta, jossa lukee Silva Tedre. Se on aiheuttanut monet makeat naurut - sellaista pantaa kantavan koiran nimeksi luullaan tietysti Silva :) Kerron joskus yhden hauskan väärinkäsityksen, joka johti Jaanan ja minun tuttavuuteen.

IMG_0154.jpg

JOS suoraa jaksaa kävellä tarpeeksi pitkään, pääsee mäkisille lenkkipoluille ja koirapuistoon.No - myönnän, että minusta tahtoo olla kiinni se "jaksaminen" (=viitsiminen).Matkan varrella ehtii toki haistella, maistella ja havaita monenmoista. Tänään Tuikku pyydysti päästäisen.

Lenkin jälkeen on kiva köllähtää sohvalle:

IMG_0141.jpg