Koiranhoitajat ovat lähteneet, toinen Tukholmaan, toinen Helsinkiin. Emäntä kiittää! Edelleenkään en väitä tietäväni, mitä koirat ajattelevat ja tuntevat (vaikka se on todistettu, että tuntevat), mutta veikkaan, että niitä harmittaa, kun kaikki kivat ryhmäsohvalöhöilyt, hauskat dentastikkien etsimisleikit, ryhmärapsuttelut ja umpihankilenkit ovat takana päin. Eikä kukaan OIKEASTI juttele Tuikun kanssa kuten naishoitaja. Tuikulla on todella monipiuolinen ilmaisurepertuaari, kun se kertoo naishoitajalle miten ihanaa on nähdä, miten on ollut ikävä (jos vaikka on ollut muutaman minuutin erossa)... ja miten tärkeää on, että huomio kohdistuu Tuikkuun ja vain Tuikkuun, Sanni tai ihmiset eivät huomiota ansaitse. 

Täällä kotona arki kulkee totunnaisia polkuja.

Eikös jo lähdetä:

IMG_0394.jpg

Jostakin syystä Sanni poseeraa valokuvissa aina etualalla, Tuikku peesaa taustalla. .

 

Lumi on peittänyt Pohjois-Karjalan (ja tykkylumi sähkölinjoilla pitänyt sähköyhtiöt kiireisinä...)

 Lumipeitteen saavat myös koirat:

IMG_0418.jpg

 

Kaiveltavaa riittää:

IMG_0426.jpg

Mieshoitaja oli tutkijatyyppinä tehnyt listan siitä, mitä koirilleni oli poissaollessani suunniteltu syötettävän (3 asiaa: koiranmuonaa ja kahdenlaisia puruluita) ... ja siitä, mitä ne olivat syöneet (parikymmentä artikkelia, mukaan lukien koiranpaska, risut, kävyt, ilotulitteiden jämät jne.) Toki niitä oli yritetty estää näistä ylimääräisistä välipaloista, Pistin merkille, että listalla ei ollut yhtään myyrää tai päästäistä, jotka ovat Tuikun viikottaista suuhunpantavaa, 

Tässä nyt kuitenkin syödään lumipaakkuja tassunpohjista. 

 

IMG_0439.jpg

Tuikkua paakut tuntuvat haittaavan enemmän kuin Sannia. Se pysähtyy silloin tällöin niitä irroittelemaan. Mitään varsinaisia ongelmia ei paakuista ole seurannut ja itse se ne yleensä irroittelee. Pitkät tassukarvathan suojaavat lumelta. (Sannilla ne ovat erityisen pitkät, mutta kyllä niitä Tuikullakin on.) Siksi tassukarvoja ei kannata leikellä!

Valoisan ajan päivittäinen määrä lisääntyy ihan silmissä. Tarpeeksi aikaisin, kun on liikkeellä, voi nähdä auringon nousevan jostakin Pieliseltä päin.

IMG_0443.jpg

Post scriptum: Ennen lomalle lähtöä bloggasin etsiskeleväni Sannille uutta kotia. Seuraavana aamuna piilotin sen artikkelin... Tämä on sellainen asia, että olen tosissani soutanut ja huovannut. Ja nyt taas tuntuu, että tokko mummokoiralle riittävän hyvää kotia löytyykään...Mutta kokonaan en ole asiaa unohtanut. Sanni tervehtii kaikkia lukijoita:

Esalle.jpg