IMG_0611.jpg

Tämän ahmamaisesti askeltavan Sannin kanssa tapahtuviin ohituskohtauksiin  (silloin, kun Tuikkukin on mukana) on tainnut löytyä ratkaisu - reaktiovaljaat (17 euroa). Sannin kanssahan hankaluutena on ollut se, että jotkut vastaantulevat koirat aiheuttavat karuselli-ilmiön = Sanni aloittaa hurjan itsensä ympäri pyörimisen (jonkinlainen innostuksen ilmaisu.) Etenkin liukkailla talvikelillä se on taluttajan mielestä vähemmän riemastuttavaa. Kahdestaan taivaltaessa ongelmaa ei juuri ole, sillä Sanni kuule silloin "seuraa" käskyn. 

Reaktiovaljaiden idea perustuu siihen, että vatsalta rinnan yli kaulapantaan kiinnitetty hihna ohjaa koiraa pitämään rintamasuuntaa. Tuntuisi toimivan - ajoittainen vetäminenkin on vähentynyt yhteislenkeillä Tuikun kanssa. (P.s. paimensukuistahan luonnehditaan ravaajakoiraksi, jolla on hieman ahmamainen askel. Sannilla on juuri sellainen.)

Olen myös opettanut "reunassa" käskyn. Molemmat koirat kulkevat löysässä hihnassa tienpenkkoja tutkien penkan puolella minusta katsoen. Toimii jopa ohituksissa (enimmäkseen.)

Juuri nyt ahmamaisesti askeltavalla on meneillään juoksu. Tässä parhaillaan kyttäilen, seuraako tästä, että Tuikunkin juoksu alkaa kuukauden "etuajassa". (Siis mitään etuaikaa ei tietenkään ole, on vain näitä kasvattajan suunnitelmia, joita on tehty edellisistä juoksuista laskeskellen. Ja jotka menevät aina tavalla tai toisella metsään.)

IMG_0706.jpg

Nyt on maksettu maaliskuun lopulle poropaimennusleiri, järjestetty vapaata töistä, varattu majoitus. No toisaalta, on myös taas katsottuna uros ja toinenkin. Toinen onkin Kennelliiton jalostustoimikunnassa erivapaudella hyväksytty.