Paimensukuisten vuoden Tapahtuma on Joensuussa 23.-24.huhtikuuta. Meininki siellä on leppoisaa, joten mukaan vaan!

http://paimensukuinen.fi/wpress/toiminta/katselmus/

Tuikun pennut ennättävät nippa nappa saavuttaa pentuluokkaan vaadittavan iän, joten olisipa kiva tavata Katselmuksessa!. Sen homman voi ottaa ihan leikin ja huumorin kannalta.

Tässäpä Ronin (Tornion Tuiverrus) kotiväen lähettämiä kuvia pojasta. Kiitos kuvista!!!

Roni.jpgRoni2.jpg

Sumun emäntä jo vähän lupaili tulevansa kehään pyörähtämään.

Katselmuksessa otetaan myös verinäytteitä lappalaiskoirilla ilmenevien perinnöllisten sairauksien toteamiseksi. Pentujen pompentauti tulos olisi kiva tietää. Prcd-PRA:n osaltahan ovat terveitä vanhempien testitulosten perusteella, mutta koska pentueen isä on pompen kantaja, on mitä todennäköistä, että niin on myös osa pennuista. Kantajuushan ei haittaa pentujen myöhempää elämää millään tavalla, mutta jalostuskäytössä ei yhdistetä kahta kantajaa. (Toivon tietysti kovasti, että Tuikun pentuja käytettäisiin jalostukseen mikäli ei  vakavia sairauksia tai isoja riskejä ilmene. Pompen -kantajuus ei sulje jalostuskäyttöä pois. Ja vaikkei käytettäisikään, olisi rodun kokonaistilanteen kannalta hyvä tietää perinnöllisten sairauksien ilmeneminen.)

 

Sannikin tulee näillä näkymin Katselmukseen. Siirtyy nyt veteraaniluokkaan. Tuleekohan kukaan Sannin pennuista? Nooan emäntä pikkuisen lupaili. 

Jos esiintyminen jännittää, niin ehkäpä voisi ajatella, että yhtä monimuotoisia kuin ovat paimensukuiset, yhtä monimuotoisia ovat esittäjät ja esiintymiset.