Pari viikkoa on saatu tepsutella hankikannolla Pielisjoen jäällä. Hienoa aikaa. Nyt taitaisi mennä kahluuhommiksi sillä kevät saapuu kohinalla. Räystäiltä roiskuu vettä vauhdilla.

Tuikun kanssa olemme pari kuukautta rallatelleet säännöllisen epäsäännöllisesti.

DSC_0190.jpgDSC_0180.jpgDSC_0183.jpg

Tarkkaavainen katsoja huomannee, että nakkivedolla mennään.  Eli Tuikku osaa jokaikisen liikkeen aivan tarkasti jos kuljen nakki kourassa. Minä en osaa. Välillä meinaa hermo pettää - teen samat virheet kerta toisensa jälkeen, vaikka homma on varsin yksinkertaista ja periaatteessa myös hauskaa. 

Nyt olen luopunut nakista ja palkkaan vain silloin tällöin. Mutta kontakti on taas hakusessaan - eli kontaktiharjoituksia tässä pitäisi tehdä ja kontaktia vahvistaa, kylteistä viis. 

Hyvänä päivänä ajattelin jo, että ilmoittaudun huhtikuun möllirallitokokisoihin ja korkkaan kilpailu-uramme. Sitten katosi kontakti - ja ainakin osaselitys löytyi: Tuikulla alkoi juoksu ja silloinhan se muuttuu aivan eri koiraksi.

Hyvä syy olla osallistumatta kisoihin. (Juoksuisen koiran kanssa ei saa kilpailla kuin vasta jossain mestaruusluokissa.)

Niinpä käppäilemme muuten vaan ja katselemme kevään tuloa. Ja Tuikku kasvatelee karvaansa. Alkaa näyttää taas jo enemmän omalta itseltään eikä kapiselta kulkukoiralta.