Elven isäntä lähetti pari kuvaa varsin tomeranoloisesta koiratytöstä.

IMG_20160516_171258.jpgIMG_20160516_170534.jpg

On se soma!  (Enkä malta olla taas sanomatta, että on se niin Tuikun näköinen ainakin kuvissa.)  Lämmin kiitos kuvista!

Omat kuvat viruvat kamerassa. Eilen Susirajan lappalaisten mätsärissä (match show) olin rahakirstun vartijana enkä liikoja kuvaillut. Aurinko paistoi ja tuuli vilvoitti huoltoasema parkkiksella. Tunnelma oli rento ja mukana kaikenkarvaisia koiria. Monta sellaistakin rotua, joista en ole eläessäni kuullut (ja joiden rotunimet taisivat muuttua kirjureiden toimesta vallan uusiksi). Mätsäriin huolitaan karvoihin katsomatta kaikki, myös X-rotuiset eli seropit eli suomennettuna sekarotuiset. Ja hyvin ne pärjäsivätkin. 

Tämä oli elämäni ensimmäinen mätsäri ja voin suositella. Sinne vaan kokeilemaan, miten koiran esittäminen onnistuu. Mätsäreitä järjestetään kesäaikaan tuon tuostakin miltei joka pitäjässä. Ilmoittautua ei tarvitse ennen, kun vasta paikan päällä. Maksu on 5-10 euroa per koira. Susirajan mätsärissä hinta oli seitsemän euroa.  Koirat kilpailevat eri luokissa (pennut, juniorit, aikuiset, veteraanit). Tapahtuma etenee niin, että kaksi koiraa (esimerkiksi chihuahua ja Tanskan doggi) menevät kehään yhtä aikaa. Toiselle tuomari antaa punaisen, toiselle sinisen nauhan. Kaikki sinisen nauhan saaneet jatkavat sitten  omassa kehässä luokassaan, samoin punaisen nauhan saaneet. Kummankin kehän koiria asetellaan tässä vaiheessa  "paremmuusjärjestykseen".  Lopuksi vielä on "bis-kehä", jossa kaikkien aikaisempien kehien ykköset kisaavat mätsärin voitosta.. 

Selostus saattoi olla sekava, mutta homma sujuu paikan päällä mutkattomasti ja järjestäjät kyllä neuvovat.

Minusta se on oiva tilaisuus harjoitella näyttelykäyttäytymistä tai vain toisten koirien seurassa käyttäytymistä.  Tai ihan vaan viihtyä. Sinne vaan!

Sunnuntain mätsärissä oli myös lapsi ja koira kehä - sekä lapsi ja lelukoira kehä. Taaperot kulkivat kehässä ringissä vetäen perässään jos minkänäköistä ja kokoista lelukoiraa. Mielikuvitus on hyvä huvitus.