Tuikun kanssa tuijottelemme Tarjannetta eli reissussa ollaan. Sanni lähti jo kotiin Järvenpäähän. Monenmoisia mökkikuvisa on kamerassa. Niistä lisää, kun kotiudutaan.

Ronin (Tornion Tuiverrus) isäntä lähetti tuoreita kuvia ja kuulmisia. Kovasti ilahduin, kiitos! Laitetaan heti muidenkin iloksi:

.Roni5kk.jpgRoni4kk2.jpgRoni5kk4.jpgRoni5kk3.jpg

Jotta tämmöinen kloppi Keski-Suomessa. On kuulemma miehistynyt (vai pitäisikö sanoa uroksistinut) niin, että nostaa jo koipea. Lasten kanssa on kaveria. Hampaita putoilee - järsimisinto alkaa olla huipussaan. Kiitos kuulumisista!

Tuikku ja Sumu kävivät Katselmuksessa testeissä. Testit kertovat, että Tuikku on terve DM:n suhteen (selkärappeuma sairaus) ja Sumu pompen taudin suhteen. 

Tuikun ja Tuikun pentueen isän aiempien testitulosten perusteella koko Tuikun pentue on polveutumisen perusteella terve DM:n osalta. Sama tiedettiin jo aiemmin prcd-PRA-silmäsairauden suhteen. - eli ovat kaikki polveutumisen perusteella terveitä. 

Pompen osaltahan jokainen pentu täytyy erikseen testata  (koska pentueen isä kantaja)  - jos haluaa tietää, ovatko terveitä vai kantajia. Yksikäänhän ei sairastu pompen tautiin, koska Tuikku on terveeksi testattu. 

P.s. Meillä on uusi koira. Hyvin rauhallinen. Sen nimi on Tyyne. Siitäkin tuonnempana.