Helou, helou! Valo lisääntyy ja jänikset juoksevat röyhkeästi miltei rivarin aidan viertä. Ja sekös suututtaa! Välillä täytyy kuitenkin käydä katsomassa, mitä sisälle kuuluu.

IMG_0549.jpg

Enimmäkseen olemme pyörineet täällä kotilähiössä. Perjantaina kuitenkin porhalsimme jälkihommiin. Tällä kertaa esitimme mukaeksynyttä koiraa - ja varsinainen etsijäkoira oli porokoira Jehki.

20170113_193502.jpg

Homma eteni siten, että Jehkin emäntä oli kartan kanssa suunnitellut Tuikulle ja minulle kulkureitin Karsikon lähiöön. Tarkoitus oli, että kuljemme annettua reittiä pitkin - ja kun olemme palanneet (mutta emme näyttäytyneet), lähtee Satu Jehkin kanssa jäljittämään meitä. Minun piti mukanani tuoda jotakin Tuikulle kuuluvaa - josta Jehki sitten saisi hajun eli tietäisi, millaisen hajun perässä pitää marssia. 

En nyt kerro, mitä tapahtui, kun minä eksyin kartalle merkityltä reitiltä. Kerron vaan, että loppujen lopuksi etsijäkoira Jehki kulki onnistuneesti meidän kulkemamme reitin. Ja eksynyt koira löytyi...Tässä vielä etsijäkoira reitiltä tultuaan:

unnamed.jpg

Sannikin oli mukana ja pääsi tekemään jälkeä susikoiralle. Kiinnostava ilta: Eksyneiden lemmikkieläinten etsimisessä riittää näille ertijäkoirille oikeaakin työtä. On hämmästyttävää, miten nopeasti kesy, karkuteille joutunut koira villiintyy ja alkaa välttää ihmistä - tuttuakin, johon ennen on luottanut. Alkukantaiset vaistot ovat aika ohuen kesytetyn kuoren alla.

Mukava ja hyödyllinen ilta. Mukavaa oli tutustua entuudestaan tuntemattomaan kotikaupungin lähiöön. Tunnelma oli satukirjamainen. Kuljimme vanhojen puutalojen reunustamia kapeita kujia lempeässä lumisateessa. Hyödyllinen matka oli siksi, että vihdoinkin tuli ostettua Tuikulle sopivankokoiset valjaat. Se on raukka kulkenut liian pienissä valjaissa monta vuotta. (Vanhat valjaat joutivat siis esineeksi, josta Jehki sai etsittävän koiran hajun.)

Muutenpa ei kummempia. Joensuussa on helmikuun lopulla rallitoko kisat. Sinne ehkä menemme mikäli minä opin sitä ennen, millaisella merkillä pyörähdetään myötä- ja millaisella vastapäivään.

P.s. Se ilo jäniksistä on, että niiden papanat ovat parasta herkkua! Ilmainen karkkitarjoilu takapihalla.