Vajaan kuukauden kuluttua odotellaan Pikon pentuja maailmaan. Nyt jo jännittää!

Pentueen isä on riistanvärinen, nuori uros Liehku. Liehkun emäntä kuvailee sitä sopivan miellyttämishaluiseksi ja hyväntuuliseksi. Se on pehmeä, muttei pelokas. Liehku elää lapsiperheessä ja on siis tottunut lapsiin. Tässä  muutama kuva Liehkusta:

Liehku3.jpgLiehku1.jpgLiehku2.jpg

Kuvat Suvi Nieminen.

Liehkun tavoin Pikokin elää lapsiperheessä ja on ihmisten ja lasten ystävä. Mutta se on myös taitava paimenkoira, joka on kokeillut taipumuksiaan lampailla, poroilla ja naudoilla (ja hevosillakin. Tosin nautojen ja hevosten paimeneen sitä ei ole enää päästetty. Pelottomana se menee välillä turhakin lähelle, ja aina on riski saada kaviosta kalloon.)

Sekä Pikolla että Liehkulla on seuranaan vanhempi paimensukuinen uros, joiden kanssa tulevat myös hyvin juttuun.

Pikon kuvia en nyt koneelta löytänyt, mutta alla on linkki tähän blogiin 18.3.2017. Siitä löytyy läjä Pikon kuvia. Piko on pieni, siro narttu. Tässä pari kuvaa Pikosta yhdessä emänsä Tuikun kanssa: Piko%20ja%20Tuikku.jpgPiko%20ja%20Tuikku2.jpg 

Liehku on terve sekä  prcd-PRA:n, pompen taudin ja DM:n suhteen. Nämä ovat kolme lapinkoirissa esiintyvää perinnöllistä sairautta, joihin on olemassa geenitesti. Myös Piko on terve prcd-PRA:n ja DM:n suhteen. Pompen taudin osalta Piko on kantaja. Liehkun ja Pikon tietojen perusteella tiedetään, ettei pennuilla ole riskiä sairastua näihin tauteihin sillä kyseiset sairaudet periytyvät resessiivisesti (=molempien vanhempien täytyy kantaa virhegeeniä, jotta pentu sairastuisi.).

Alla on linkki yhdistelmän tietoihin Kennelliiton jalostustietokannassa sekä linkki Pikon viinesyksyisiin kuviin tässä blogissa.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI56693/15&ReknoI=FI37839/16

https://soutajan.vuodatus.net/lue/2017/08/pikopikopiko

Pikon pennut syntyvät Pirkanmaalla Vilppulassa, jossa Piko on sijoituksessa.