Ennen kun ryhdyn esittelemään Sumun hurmaavia pentuja, täytyy kertoa asia, jonka kertomista olen miltei viikon siirtänyt, koska kertominen on vaikeaa.  Vilppulassa yksi Pikon pennuista kuoli viime sunnuntaina onnettomuudessa. Joku kokenut kasvattaja sanoi minulle kerran, että pennut voivat keksiä ihan mitä tahansa. (Tämä pätee myös niiden siirryttyä uusiin koteihin.) Vaikka kuinka yrittäisi ennakoida, kaikkeen ei aina osaa varautua. Olen niin valtavan pahoillani pennun puolesta. Olen pahoillani myös pennun  - Patun - omien ihmisten puolesta. Patua oli kovasti odotettu ja sille oli luvassa mitä ihanin  koti. Olen pahoillani myös Tanjan puolesta, joka on Vilppulassa hoitanut pentuja suurella sydämellä. Ja viimeiseksi: Oma olo on raskas. 

Samanaikaisesti elämä jatkuu. Pikon pennut ovat käyneet pentutarkastuksessa ja vuosisadan hellekesänä syntyneellä pentueella on hellekesän mukaiset  Ylläsjärven Tanjan antamat  viralliset nimet: Soutajan Aurinkoinen, Soutajan Poutapäivä, Soutajan Hellehetki,, Soutajan Kuurosade, Soutajan Ukonilma ja Soutajan Kuumotus. Kuumotus eli Hugo rekisteröitiin  EJ-rekisteriin (EJ= ei jalostukseen). Ensimmäiset pennut lähtevät uusiin koteihinsa ensi viikon lopulla. ONNEA ELÄMÄÄN sekä pennuille että ihmisilleen. Toivottavasti tavataan vielä! 

JOensuussa/ Lehmossa oli tänään Sumun pentujen ja ihmistensä ensi tapaaminen. Sumu ilmaisi mielipiteensä piiloutumalla sängyn alle. (Enpä tiedä, mitä sen mielessä liikkui. Sumulla on kyllä ainutlaatuiset tavat yrittää ilmaista itseään. Ihminen kaikessa yksinkertaisuudessaan ei tiedä, mitä se haluaa viestittää.)

Tässä nyt kuitenkin ihan luokaton määrä pentukuvia. En millään osaa valita, kun ovat - no niin, tiedättehän - kaikki niin ihania. Keskityin nyt enemmän mustien pentujen kuvaamiseen. Kas, parkki on värinä valokuvaajalle helpompi, ja siksi parkkeja kuvia on jo ennestään paljon. P.s. Vaikka värillä ei todellakaan oikeasti ole väliä, on minullekin miltei huomaamatta muodostunut lempiväri. Ehkä se näkyy kuvistakin. 

 

DSC_0624.jpgDSC_0622.jpgDSC_0616.jpgDSC_0592.jpgDSC_0605.jpgDSC_0595.jpgDSC_0594.jpg

 

 DSC_0651.jpgDSC_0648.jpgDSC_0647.jpgDSC_0645.jpgDSC_0644.jpgDSC_0643.jpgDSC_0638.jpgDSC_0636.jpgDSC_0635.jpgDSC_0632.jpg