Miten olin voinut unohtaa vuodattaa tämän sydämeen osuvan kuvan?!

FB_IMG_1563162922446.jpg

Biegga-ukki istuu tomerasti tuhdolla vieressään pojanpoikansa Kuura. Eli Kukkipuun Biegga ja Soutajan Paukkupakkanen. Kaikki vanhan koiran viisaus, eletty elämä ja luottamus kuvaajaan oikein huokuu tästä kuvasta niin, että itkettää.

FB_IMG_1563163640546.jpg

Kuura mietteliäänä. Kuvat otti Bieggan ja Kuuran kotiväki.

'IMG-20190817-WA0000.jpg

Mervi ja Luumu ovat tässä Tanjan ottamassa kuvassa toisenlaisissa tunnelmissa eli menossa näyttelykehään Kuopiossa. Tuomari löysi Luumusta paljon hyvää ja jotain "vikaakin":

"Erittäin hyvätyyppinen, mittasuhteiltaan oikea narttu. Oikeailmeinen, vielä kevyt pää. Hyvä ylälinja, vähän jyrkkä lantio ja takakulmaukset saisivat olla vähän voimakkaammat. Sopiva luusto. Vähän alaskiinnittynyt häntä. Liikkeessä takapotku hieman sidottu. Hyvä karva."  Jun EH3  (Ryhmänäyttely Kuopio 17.8., tuomari Esa Ruotsalainen.) 

Eli Luumu sai laatuarvion erittäin hyvä (muut vaihtoehdot tyydyttävä,hyvä ja erinomainen). Sijoittui kilpailuluokassa kolmanneksi (ERIn ja EHn saaneet juniorinartut pääsivät kilpailuluokkaan, jossa ne sijoitettiin "paremmuusjärjestykseen"). Hienosti meni Luumun ja Mervin näyttelymatka arvostelunkin osalta!

Kasvattajana on kiva kuulla muutama arvio siitä, millaisena tuomari näkee koiran suhteessa rotumääritelmään (jota vasten hän koiraa katselee.)  Paimensukuisillahan on myös oma jokavuotinen Katselmus, jossa arvioinnissa annetaan enemmän tilaa rodun ulkonäölliselle monimuotoisuudelle. Terverakenteista koiraa sielläkin haetaan.

Kuhmon ja Kuopion lisäksi piti kertoa Helsingin uutisia. Aiheeseen liittyviä kännykkäkuviani Vuodatuksen kuvaohjelma ei huolinut, joten kerrotaan sanoin. Olemme Tuikun ja Humun kanssa muuttaneet kerrostaloon Helsinkiin. Tuttavat kommentoivat, että "sinäkin sinne Helsingin hulinaan" ja "kivikylään". Kuvien piti todistaa, että meillä avautuu ihan ulko-ovelta mitä parhaimmat läänit kävelylenkkeihin.On valinnanvaraa: lähdetäänkö lehtometsään vai puron vartta merenlahdelle. Tai mentäisiinkö kukkaniityille. Joka suunnasta tarjoutuu hyvät lenkkeilymaastot. Ja on kyllä kävelty niin, että jalat on iltaisin tönkkönä - minulla, tuskinpa koirilla.

Vastaantulijoita (ihmisiä ja koiria) on kyllä enemmän kuin entisillä asuinsijoilla. Tuikku on oppinut ohittamaan hienosti. Humu vähän pinkoilee - ellei ole ohitusnameja tarjolla.Muuten koirat ovat asettuneet uuteen paikkaan ilman mukinoita. Tuikkuhan on asunut kerrostalossa aiemminkin ja minusta tuntuu, että molemmat koirat hyväksyvät minkä tahansa asuinpaikan, kunhan minä olen mukana.

Tuikun kanssa jatkoimme tauolla ollutta rallytokoilua, Sportti Hurtta kun on ihan naapurissa. Tuikku osaa tietysti kaikki alokasluokan temput erehtymättä, minulla on edelleenkin kylttien oikeinlukemisessa vaikeukisa... Välillä Humukin on Tuikun juoksujen vuoksi päässyt kokeilemaan ja sepä se vasta innokas oppija on. 

Ps. Sanni kuuluu voivan hyvin eli ilmeisesti selvisi kyyn puremasta säikähdyksellä - tai Matti se taisi enemmän säikähtää.