Tuile saavutti tänään puolen vuoden kunnioitettavan iän. Piko lähetti pulivuotissynttärikuvan. IMG_20201209_110616.jpg

Kuura puolestaan kävi jokin aika sitten pevisa-kuvauksissa, selkäkin kuvattiin. Kaikki muu oli hienosti, mutta lonkkamaljat ovat matalat ja ne  arvioitiin kirjaimilla D/D eli molemmissa on  "kohtalainen lonkkanivelen kasvuhäiriö". Kennelliiton eläinlääkärin mukaan ainakaan toistaiseksi ei kuvissa näy nivelrikkoa.Toivotaan, että ei myöhemminkään. Jalostuskoiraa Kuurasta ei näillä näkymin kuitenkaan tule, mutta se jatkaa elämää vapaana sieluna Kainuun upeissa maisemissa ihanassa perheessään. Linkistä löytyy Kuuran tulokset:  

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44078/18&R=189

Brihan eli Nutukas Haltinhurtan kotiväki taas käytti vanhan herran geenitesteissä. Briha on terve niiden kolmen lapinkoirilla yleisen perinnöllisen sairauden suhteen, joihin on geenitesti. Eli prcd-PRA (etenevä silmän verkkokalvon surkastuma): terve, Pompe: terve ja DM (selkäydinrappeuma): terve (ei kohonnutta sairastumisriskiä). 

Koska Sumukin on kaikkien kolmen osalta terveeksi todettu, ovat myös kaikki seitsemän Sumun ja Brihan pentua polveutumisen perusteella terveitä.

Mummokoira Tuikku täällä ahkeroi kongiin pakastetun koiranmakkaran syömäpuuhissa. Kongi olikin välillä pitkään unohduksissa, mutta mieluinen kumikuppi se on. Siinä riittää ahkeroitavaa ainakin puoleksi tunniksi. 

IMG_20201206_193536.jpg

Lauantaina lähdemme koko porukka Joensuuta kohti riiureissulle. En tiedä, miten riiuun käy, mutta Sannin luona yövytään eli pitkästä aikaa Tuikku näkee parhaan koirakaverinsa, jonka kanssa kasvoi ja jonka kanssa yhteiselo sujui aina sopuisasti.