Tänä aamuna anivarhain täyttyi pentujen neljäs vuorokausi ulkomaailmassa, siis ulkona Luumun masun suojasta.  Tuija kuvasi konkkaronkan eilen käydessään. Tässä kuvat reilusti kolmen vuorokauden ikäisistä Luumun ja Uljaan pentusista. 

FB_IMG_1613494055688.jpg

Viirupääpoika

FB_IMG_1613494041660.jpg

Pikkuinen ruskea tyttö

FB_IMG_1613494032498.jpg

Pieni ruskea poika

FB_IMG_1613493991516.jpg

Iso tyttö

FB_IMG_1613493978235.jpg

Iso poika

FB_IMG_1613494008211.jpg

Kannusjalkapoika

KUVAT Tuija Lauronen. 

 

Yhdellä ja toisellakin alkavat merkkivärit kuultaa päivä päivältä selvemmin. Minulla on edelleenkin vaikeuksia erottaa kolmea viirupäätä ja kolmea ruskeapäätä toisistaan ellen kurkista mahan alle. 

Painot nousevat ja aina syönnin jälkeen pentulaatikossa vallitsee hiljainen rauha. Pienen pennun elämä on nukkumista ja syömistä. 

DSC_0676.jpg

Laatikossa on pontevaa ja jäntevää porukkaa, joka etenee ryömimällä vikkelästi baaria kohti. Takajalat tamppaavat syödessä kuin kuntosalin reisiprässissä, etutassut paukuttavat nisän juurta . Syöminen on kerrassaan kokonaisvaltaista puuhaa. Tässä vaiheessa Luumu huolehtii vielä vessahommat. Luumu onkin ihan hirmuisen huolehtivainen emo.  Se tekee kaiken eleettömästi, niin se hoiti synnytyksenkin. Aamuisin Luumu on ollut hivenen levoton, mutta lämmöt ovat kohdallaan, ruoka maistuu ja aamun edetessä emo rauhoittuu. 

Pennut täyttävät seitsemän viikkoa 3.4.2021 eli pitkäperjantain jälkeisenä lauantaina joten luovutus on mahdollista aikaisintaan pääsiäispyhinä. Pennut luovutetaan kolmesti madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina Kennelliiton virallisia sopimuksia noudattaen. Pennut kasvavat nämä ensimmäiset viikot  Joensuussa rivitalokaksiossa (eli tätä varten kolmeksi kuukaudeksi vuokraamassani väliaikaisasunnossa, asun tällä hetkellä  normaalisti Helsingissä). Asunto on sisustettu varsin niukasti. Pentulaatikko makuuhuoneen nurkassa on tärkein huonekalu ja vaikka muuten tässä mennään vähin varustein, pentujen ja emän hyvinvoinnista ei ole tingitty. Kunhan vauhti kiihtyy, on pennuille tarjolla kokonainen tyhjä olohuone. Tuija toi jo ensimmäiset lelutkin ja yhdessä mietittiin, millaisia kommervenkkejä keksitään pentujen haasteeksi, esimerkiksi erilaisia alustoja ja kiipeilypaikkoja.  

Kiitos kaikille uudelleen yhteyttä ottaneille  uroksista kiinnostuneille. Yritän nyt pysyä lupaamassani aikataulussa eli ottaa yhteyttä jokaiseen  ensi viikon loppuun mennessä ja sitten heti valita tulevat kodit.