Viime yönä tämän päivän puolella saimme Uljaksen emännän Tuijan kanssa ihastella uuden elämän ihmettä. Luumu synnytti kuusi pontevaa pentusta, neljä urosta ja kaksi narttua (jos aamun sarastaessa oikein katsoimme.) Luumu ei meitä olisi tarvinnut, niin hienosti se ymmärsi, miten toimia. Minulle Tuijan tuki oli tarpeen. 

Pennut syntyivät puolessatoista tunnissa. Pienikään tyttö ei ollut ihan pikkurilli, painoa 272 grammaa. Poika piti painokilpailun kärkisijaa, 394 g. 

IMG_20210213_132358.jpgIMG_20210213_131853.jpg

Tähän asti pääsemiseen olen tarvinnut tavallistakin enemmän apua. Suurin kiitos kuuluu tietysti Luumulle ja Uljakselle. Luumu on sujahtanut emon rooliin ihan käsittämättömällä taituruudella. Uljas polttaa kuulemma sikareita tänään kotona koko päivän ;).No oikeasti taisi kuitenkin lähteä hiihtolenkille Urmaksen ja Tuijan kanssa. KIITOS Jorma ja Tuija monenlaisesta avusta. Kiitos Matti ja Elisa sekä Erkki ja Mirkku koirieni hoidosta. Kiitos kaikki te, jotka olette huolehtineet pentuaikana tarvittavia tykötarpeita väliaikaismajoitukseemme.  Kiitos Tanja yhteistyön jatkumisesta. Ja tietysti iso Kiitos Luumun omalle ihmiselle Merville!  Ja Pekalle kiitos patterin lainasta. Tuskinpa avunpyynnöt vielä tähän loppuvat.

Nyt tietysti päällimmäisenä on toive, että pentuaika sujuu jatkossakin hyvin ja  reilun seitsemän viikon kuluttua on kuusi pontevaa paimensukuista lähdössä omiin koteihinsa. Kyselyjä pennuista on tullut paljon ja otan vielä aikalisän ennen kun rupean etsimään koteja. Nyt täytyy vanhan (vaikkakaan ei kovin kokeneen) kasvattajan ensin vähän toipua muutamasta valvotusta yöstä ja selvitellä, montako pentua on lähdössä ihan yhdistelmän lähipiiriin. Kaajasen Tanjan ja minun yhteiselle sijoituspennulle on jo koti tiedossa. Lisäksi toinen tyttö ja ehkä poikakin jää Luumun ja Uljaksen lähipiiriin. Se tarkoittaisi, että kotia etsitään kolmelle urokselle. Voisitteko te, jotka olette jo aiemmin minulta pentua kyselleet ja jotka olette kiinnostuneita tämän pentueen uroksista, ottaa uudelleen yhteyttä, mielellään sähköpostilla. Sovitaan sitten erikseen puheluista ja sen sellaisesta.  Yritän hyvistä kotiehdokkaista valita pennuille hyvät ja tilanteeseen sopivat. Tämä pentujen räjähtänyt kysyntä ei ole kummankaan etu, ei pennun etsijöiden eikä kasvattajien.