On Pohjois-Karjalassa tainnut jo taivaaltakin tänä syksynä lunta tippua, en tiedä onko ihan pyryksi asti. Mutta Pyry (Soutajan Lumipyry) on tänä syksynä ennättänyt tavallisten touhujensa lisäksi tehdä jo paljon muutakin. 

DSC_0063.JPG

pyry2.jpg

Ensinnäkin Pyrystä on pari viikkoa sitten tullut isä. Isla (Aina Valpas Loputon Kauneus) synnytti Eidalun kennelissä kuusi pontevaa pentua. Hauskasti Pyryn siskon Luumun (Soutajan Syysusva) pennut ovat Pyryn pentujen lähisukulaisia. Yrittäkää pysyä perässä, kun väännän ihmisten sukulaissuhteiksi: Luumun pentujen isä Uljas (Aina Valpas Uljas Uskollisuus) on Pyryn pentujen emän Islan eno. Olisiko Uljas sitten Islan ja Pyryn pentujen isoeno?  Ja olisiko sitten Pyryn ja Islan pennut Luumun ja Uljaan pentujen pikkuserkkuja? Hohhoijaa, jokohan menin solmuun. Onnea ja myötätuulta Eidalunin ja Aina Valppaan yhteistyöpentueelle! Onnea myös isäkoira Pyrylle ja kotiväelleen!

Pyry ennätti tänään käydä Virpin kanssa myös luonnetestissä Kiteellä. Vahva- ja vakaaluonteinen koira se tuomareiden mielestä on. Pisteitä tuli peräti 172.  Laitan tuohon linkin luonnetestn periaatteisiin ja testattaviin osa-alueisiin,  jos vaikka kiinnostut selvittämään lisää sitä, mikä luonnetesti on. Videoita luonnetestin kulusta löytyy netistä.

https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-luonne-ja-kayttaytyminen/luonnetesti

Sannin käytin aikanaan luonnetestissä ja ihan sellainen sanninnäköinen arvio sieltä silloin tuli, pisteitä 108. Kyllähän omien koiriensa luonteesta ilman testiäkin osaa yhtä ja toista sanoa, mutta joskus testi myös yllättää omistajan ainakin jonkun osa-alueen suhteen. Se on yksi hyvä lisä rodun yleisen kehityksen seuraamiseen, oman koiran tuntemiseen ja jalostustyöhön.