Tuikun seitsikko täyttää tänään kuusi vuotta. Seitsemän onnenpamausta kuusivuotiaille!  

12357017_1010534605656347_942907738726313181_o.jpg

12357126_1009567175753090_7958896568748739693_o.jpg

Kyselin joku aika sitten pentujen kuulumisia. Pennuthan muuttivat ympäri Suomea, eikä yhteisiä tapaamisia ole järjestetty.

Seita (Soutajan Muonion Myräkkä) voi hyvin, rakastaa ihmisiä ja toisia koiria. Autoilusta ei pidä, mikä on harmi koska perhe käy usein Lapissa. Yksi haimatulehdus on ollut. (Seitalla on kuulemma painoa turhan paljon, ja sehän yhdistetään usein haimatulehdukseen kuten myös rasvainen ruoka.)

Hallalekin  (Soutajan Kolarin Kukka) kuuluu hyvää. On "todella" kiltti ja seurallinen,  toisaalta melko omapäinen. Halla on edelleen olemukseltaan pentumainen, leikkisä ja iloinen niin, ettei uskoisi olevan jo hyvinkin aikuinen koira. 

Halla on ollut terve lukuunottamatta paria anaalirauhastulehdusta, jotka loppuivat ruokaa vaihtamalla. "Kaiken kaikkiaan ihana koira, joka on juuri sopiva meidän perheeseen.", kirjoitti omistaja.

Ronjaa (Soutajan Tornion Tuiverrus) omistaja kuvailee ystävälliseksi ja kiltiksi. Hyvin on heilläkin kuulemma mennyt. Myös Ronilla on ollut anaalirauhasvaivoja, jotka loppuivat ruokaa vaihtamalla. Kerran hiivaa korvissa. 

Nemon (Soutajan Pellon Puhuri) kuulumisista on jo vähän enemmän aikaa. Nemohan on PEVISA-tutkittu ja tietojeni mukaan kaikin puolin terve maalaispoika. Aina joskus on minullekin tullut  Nemosta jalostuskyselyjä, mutta sopivaa morsmaikkua ei ole tainnut vielä löytyä.  Nemolla saattaa olla vielä toinen kuusi vuotta aikaa astutella. Toivottavasti kiva tyttö löytyy.

Sumua (Soutajan Saanan Sumu) näenkin aina silloin tällöin, viimeksi elokuussa. Sumulla  on kaksi reipasta pentuetta, jotka toistaiseksi ovat terveitä nekin. (Hallalla on ollut ajoittain hiivaa tassuissa.) Sumu itsekin on edelleen jotenkin pennun oloinen, kaunis koira. Minulle se on tyypiltään tosi mieleinen. 

Pikokin (Soutajan Iin Ilonpilke) pyöräytti tänä syksynä toisen pentueensa Näökkään kenneliin. Ensimmäiset pennut ovat tietojeni mukaan kaikki olleet terveitä. Myös sokea Hugo on komea, leikkisä,  iloinen ja kaikin puolin terve koira.(Sokeushan ei ole sairaus.)  Onnea Näökkään kennelin ekalle ihka omalle pentueelle sekä myötätuulta ja hyvää jatkoa kennelin kasvatustyölle!

Tuikun pennuista ainoa, josta en ole pitkään aikaan kuullut, on Elve (Soutajan Taivahan Tuike). Omistajaan en ole saanut yhteyttä. Yritän jatkaa Elven jäljittämistä.

Toistaiseksi siis kuulumiset ovat mukavia. Mitään kovin vakavaa sairautta ei kellään ole vielä ollut, ,ja luonteetkin vaikuttavat ihan kelvollisilta perhekoirille. Monet sairaudet  toisaalta puhkeavat vasta vähän myöhemmällä iällä, mutta nyt en mieti tulevaa, vaan tuuletan täysillä kuusivuotiaille!