Meidän perheessä joulun alla juhlitaan jonkun synttäreitä harva se päivä.Yhdet  tärkeimmät synttärit on tietysti Sannin. Sanni täytti 21.12. 14-vuotta. Kuvassa Sanni-muori on  syntymäpäivänsä tienoilla pikkuvauvan vahtina. 

IMG_20211222_191524.jpg

Sagan kotiväeiltä sain jouluterveiset kuvien kera. Sagan jouluun kuuluu leikkiä, unta ja ulkoilua (ja tietysti myös leivonnaisten paistamisen vahtimista)

saga.jpg

saga3.jpg

 

saga2.jpg

Soutajan Aurinkoisen kuvista kiitos Sagan kotiväelle! Kiitos myös toisenlaisista kuvista! Sagan lonkat ja kyynärät on nimittäin kuvattu, tuloksena 0/0 ja C/C.

Pakkanen paukkuu ja maa on luminen tänään täällä pääkaupungissakin. Nyt  minun täytyy kyllä perua puheitani. Koko joulun tienoon se on ollut Humu, joka on vetänyt joukkoja ulkona nenä maassa.  Vauhti on  niin kova, että normaalisti tunnin lenkki taittuu puolessa tunnissa, mutta sisälle ei ole mitään kiirettä. Lumipeitteen aikana varmistuu, että  omistan metsästyskoiran. Peuran ja jäniksen jälkiä seurataan erehtymättä. Myös koiratyttöjen hajujen perässä juoksemme koko lauma. 

Humun tulosta lähtien aikomus on ollut aloittaa sen kanssa mejä-harrastus, johon tykästyin aikanaan jo noutajien kanssa. Tuikun ja Sanninkin kanssa on aina joskus vähän kokeiltu.  Humun kanssa on kuitenkin jäänyt aloittamatta. (Teko)syitähän riittää: milloin ei ole ollut sopivaa luvallista maastoa, milloin liian kuuma, milloin emännän polvi on kipeä. Ensi kesänä sitten! Nyt olen ainakin kaivanut hajuerottelun harjoitteluvehkeet kaapista. Humuhan innostuu siitä valtavasti ja kyllä Tuikkukin tykkää.

Sormia paleli ulkona sen verran, että kamera jäi kaulaan. Piti ottaa Humusta kuva. Erityisen kuvauksellinen se ei tosin ole miltei maata laahavassa talvipalttoosaan. (Maavara kun on niin matala.) Pistän tilalle tämmöisen lepokuvan.

IMG_0324.jpg

Sen  ja Tuikun tuikkeen myötä toivotan leppoisaa joulun jatkoa ja onnekasta uutta vuotta!

DSC_0837.JPG