Pohjois-Karjalan reissuun on jo mahtunut useita huipputapaamisia, nimittäin treffejä  Sumun ja Luumun pentujen ja ihmistensä kanssa. Ihan ensimmäisenä seurasin Kostjan ja Tuijan paimennustaipumustestiä Kerimäellä. 

Soutajan Kostja Kalamies: 

kostja.jpg

Eihän se yllätys ollut, että testi meni läpi hienosti ja arvosteltiin erinomaiseksi, vieläpä tuomarin erityismaininnalla "ihanan avoin luonne."  Paimennuksesta on tullu Kostjan ja Tuijan vakituinen harratus, mukana matkassa tietysti aina myös  kolmikon "vanhat pojat"  Urmas ja isä Uljas.  Kaikki kolme koiraa ovat mukana ajoittain myös matkailuyrityksen asiakastyössä. 

Hallan tapasin sitten yhteistreffeillä Kostjan lauman kanssa. Kuva märästä Hallasta on napattu kesken painitouhujen.

Soutajan Oppo Onkijatyttö:

halla.jpg

Reipas ja rohkea, ystävällinen ja avoin on Hallakin. Halla harrastaa Mirkkan kanssa agilityä ja osallistuu nuorisotyöhön emäntänsä työpaikalla. 

Pyryn, Virpin, Tuikun ja Humun kanssa kävimme yhteisellä hihnalenkillä Ruvaslahden maisemissa. 

Soutajan Lumipyry:pyry.jpgpyry1.jpg

Samaa avoimen ystävällistä sarjaa on Pyrykin. Pyryllä ja Virpillä on lenkkeilyn lisäksi laaja skaala harrastuksia. On agilityä ja rallytokoa, paimennessakin aina välillä käydään. 

Tuoreita kuulumisia myös Kapulta, vaikka tapaamisesta on jo vierähtänyt useampi tovi. 

Soutajan Höytiäisen Huuma: 

H%C3%B6yti%C3%A4isen%20Huuma%202v.jpgh%C3%B6yti%C3%A4isen%20huuma%202b.jpg

Kapun kuvat on ottanut Kapun kotiväki. 

Luonteeltaan avoin ja ystävällinen on Kapukin. Kapun elämään kuuluu paljon mökkeilemistä - ja pitkiä mökkimatkoja. Mökkeily on kivaa, mutta autosta Kapu ei tykkää. Kapu kävi muutama viikko sitten PEVISA- kuvauksissa. Selkä puhdas, kyynärät ja polvet 0/0 ja lonkat C/C. 

Myös Kapun sisko Tanka, Höytiäisen Pielisen Balladi, on kuvattu olkia myöten (selkä, olkanivelet, kyynärät, lonkat). Polvetkin kopeloitiin. Kaikki puhdasta, lonkat B/B. 

Toiveissa on ennen Helsinkiin paluuta tavata vielä ainakin kaksi Soutajan kasvattia.  Pari suunniteltua tapaamista ei nyt eri syistä toteudu. Jospa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Katselmuksessa Helsingissä onnistuisi lisää treffejä. Lopetetaan Soutajan kantakoiran eli Tuikun potrettiin tämä postaus. (Soutajan ensimmäisen pentueen rakasta emoa Sannia en oikein voi kutsua kantakoiraksi, koska sen pentue ei luustovikojen vuoksi ole jatkanut sukua.) 

Liekkas Biegga:

DSC_0838.jpg

Tuikkukin kuuluu avointen ja (yltiö)ystävällisten sarjaan suhteessa ihmisiin. Vieraisiin koiriin se haluaa nyt vanhemmiten aluksi pitää hajurakoa, etenkin on tarkka peräpäästään. Tutustumisen jälkeen seura kelpaa. Tukala alkaa taas Tuikun turkki olla. Odottelen, että pohjavilla alkaisi kunnolla irrota. Sitten mennään pohjavillan pesuun.