Jääkausi taisi päättyä tältä talvelta, joten lyhyt päivytys pitkästä aikaa.

Koirat voivat hyvin, mutta eivät paksusti - vaikka Tuikku pörheässä hormoniturkissaan vähän paksulta näyttääkin. Paljon pitkiä kävelylenkkejä kummempaa ei talvella ole tehty huolimatta siitä, että molemmat ruhvelot rakastavat ihan kaikenlaista yhdessätekemistä. Nyt sulaa maata alkaa olla jo näkyvissä niin, että rallitokoa ainakin voidaan taas ruveta sulalla parkkipaikalla harrastelemaan. 

Kasvatussuunnitelmat alkavat olla vähissä. Sijoituskoirallani Reppulin Tuilëlla todettiin ihosairaus, jollaisen eläinlääkärikin  näki luonnossa ensimmäisen kerran. Tarkemmat tiedot kera ihotautieläinlääkärin lausunnon löytyvät Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran  terveystietokannasta, jonne ne olen ilmoittanut. Tuile siirtyi sitten Pikon omistukseen. 

Toisen sijoituskoirani Taikan (Soutajan Maura Meloja) luovutin harkinnan jälkeen haltijansa omistukseen. Taika on kaikin puolin mieleiseni narttu. Luonne on kiva - rauhallinen ja itsenäinen.  Nätti se on kuin namupala, rakennekin riittävän kelvollinen.  Terve Taika myös on toistaiseksi ollut kuten kaikki sisaruksetkin.  Päädyin kuitenkin siihen, että kerrostaloasujan pennutushommat olisivat sen verran mutkikkaita, että luovutan Taikan osalta, koska Tanjan kanssa meillä on vielä yhteisomistuksessa Taikan sisko Halla.

Hallan ilmoitin luonnetestiin Kontiolahdelle toukokuussa. Myös Muisto on tulossa samaan testiin. Yritän osua Joensuuhun minäkin silloin.

Sitten on vielä sijoituksessa hännän huippuna Vuokko, Nennikka Tiehppi. Nätti ja reipas pakkaus. Aika näyttää, miten Vuokon kanssa edetään. 

Muutama kännykkäräpsy tältä aamulta Tuikku-muikusta: 

Tuikku2023b.jpgtuikku2023.jpgTuikku2023c.jpg