Niin, pennut ovat tänään muuttaneet - pikkukeittiöstä olohuoneen puolelle. Tämähän on niille jo toinen muutto. Syntyminen tapahtui vanhanaikaisesti (rivarin) saunassa - josta onkin nyt tullu uusi varastohuone...Uusimmassa muutossa ruokapöytä ja muut tiellä olleet huonekalut on siirretty mikä minnekin ja nyt on tilaa taas levittäytyä laajemmalle reviirille. Pois eestä, risut ja männynkävyt ... ja  ihmisten turhat mööpelit.

Tänään pennut valtasivat olohuonetta. Ei estänyt liukas lattia menoa. Tänään taphtui myös radikaali muutos ruokailutottumuksissa -  maidon lisänä muutama raaka jauhelihanokare jokaiselle. Pikkuhiljaa sitten lisätään kiinteän, puuromaiseksi mössätyn pentumuonan osuutta ruokavaliosta. Haukkumista ja murinaa harjoitellaan kovasti, samoin taapertelua. Mitä nyt syömiseltä ja nukkumiselta jaksetaan.

Tuikku on osoittautunut hellyttävän tunnolliseksi lastenhoitajaksi. Se suukottelee pentuja minkä ehtii - ja ne suukottelevat takaisin. Se asettuu myös hieman hämillään imettämään pentusia - pennut pyörivät uteliaina sen ympärillä. Paimentaakin se yritti, kun lauma hajosi olkkarin lattialla kuka minnekin. Tuikku yritti ohjata eksyneeksi ajattelemansa lampaat takaisin laumaan. Hieno Tuikku. Sanni on ottanut sellaisen linjan, että syöttää ja siivoaa sopivin väliajoin- muuten pysyttelee mieluusti omissa oloissaan.

Tänään kävi Lädyn perhe katsomassa pentuja. Mukavaa nähdä pentujen tulevia omia ihmisiä. Ei kannata arastella; käydä saa vaikka joka päivä nyt heinäkuussa. Elokuun alussa on sitten pitkän viikonlopun kestävä vierailukielto emännän aikataulujen vuoksi.