Hallan ja Maltin ensitreffit elokussa johtivat tositoimiin nyt pitkäperjantaina. 

maltti%20ja%20halla2.jpg

halla%20ja%20maltti.jpg

Paimensukuiset lapinkoirat Soutajan Oppo Onkijatyttö (Halla)   ja Ulapan Pamir (Maltti)

Pääsiäislauantai oli Maltin 5-vuotissyntymäpäivä. Maltti astui synttäreidensä kunniaksi Hallan vielä toisen kerran. Molempien touhu oli mutkatonta, pitkiä kosiorituaaleja ei tarvittu. 

maltti4.jpgmaltti5.jpg

Maltti on ystävällinen uros, joka  tykkää touhuta ihmisten kanssa ja pärjää hyvin muiden koirien kanssa. Riistaviettiä on. Viehättävä, mutkaton tyyppi. 

halla%20%20katsoo.jpghalla%20makaa.jpg

Maltin tavoin 3-vuotias Halla tykkää niin ihmisistä kuin toisista koiristakin. Halla on ajoittain mukana sosiaalialalla nuorten aikuisten toiminnassa.  Kun ollaan töissä, täytyy suostua ystävällisesti erilaisten ihmisten loputtomiin  rapsutuksiin - tietää Halla. 

Luonnetestistä nämä kumppanukset saivat molemmat 125 pistettä ja jotenkin samanoloiselta niiden käyttäytyminen vaikuttaakin. 

Molemmat ovat toistaiseksi olleet terveitä. Täytyy aina todeta, että toistaiseksi sillä monet sairaudethan ilemenevät vasta vähän vanhemmalla iällä.

Nyt  toivotaan ja ootellaan, että Halla voidaan viedä ultraan reilun neljän viikon päästä. Sitten tiedeään, onko masussa asukkaita. Pennut syntyisivät touko-kesäkuun vaihteessa ja luovutusiässä ne olisivat heinäkuun lopulla. Pentuajan ne viettäisivät näillä näkymin minun luonani Joensuun Rantakylässä. Hallahan on Tanja Kaajasen ja minun yhteisomistuksessa ja yhdessä tätä hommaa viedään eteenpäin. Meillä on jo useamman pentueen kokemus  sujuvasta yhteistyöstä. 

Tähän pääsiäisriehaan on Tanjan ja minun lisäkseni osallistunut myös Hallan sijoituskodin ihminen, Mirkka sekä Maltin kotiväki. Sydämellinen kiitos kaikille osallisille.

 

Hallan "isomummo" Tuikku täytti helmikuussa 13 vuotta. Tuikku on hyväkuntoinen ja terve kuten on Hallan "mummo" Sumu ja emä Luumukin. 

tuikku%2013.jpg