Meillä on tänä kesänä väliaikainen kesäkämppä Pielisjoen rannalla. Saman joen rantoja Tuikku on pennusta lähtien käpsehtinyt sillä kotimme sijaitsi muutaman kilometrin päässä alajuoksulla.  Kiva on täälläkin köllötellä: 

tuikku%202023%20kes%C3%A4.jpg

Ennen maallelähtöä käytiin stadissa parturissa. Tässä mun lunki koira odottelee metroon menoa. Erilaiset paikat, ihmiset ja tapahtumat eivät Tuikkua stressaa. Käsittelystä se ei edelleenkään tykkää. Tai tarkemmin: Tuikku stressaa huomattavasti paikkoja, jotka vähänkin haiskahtavat eläinlääkärille. Käsittely sinänsä ei niinkään pelota. 

tuikku%20kes%C3%A4%2023.jpg

Ilmekin kertoo, että parturointi keventää oloa. Aiemmin käytin Tuikun pohjavillan pesussa, mutta tuntui, että steriloinnin jälkeinen hormooniturkki ei sillä kummasti keventynyt. Viime kesänä tein sitten ensimmäisen kerran tämän radikaalin ratkaisun ja ratkaisu osoittautui hyväksi. 

tuikku%20puli2.jpg

Tuntuu, kun kevennyksen jälkeen Tuikulle tulisi ihan pentumainen olo...

DSCF0574.jpg

Sunnuntaina olin Tanjan seurana Muiston luonnetestissä. Soutajan Vuotsan Muisto: 

muisto1.jpgmuisto.jpg

PItkälle ei testissä päästy sillä jo "ukko" rämisevässä kelkassa osoittautui erittäin epäilyttäväksi. Muisto ei suostunut haistelemaan ukon hihaa vaikka Tanja ja tuomarit kovasti vakuuttivat, ettei se enää uhkaa eikä sitä tarvitse väistää. Muisto on nimensä veroinen: sillä on pitkä muisti. Toisin sanoen sille jää stressi päälle ja palautuminen säikähdyttäneestä tilanteesta on vaikeaa. Niinpä luonnetesti keskeytettiin.  Muistelen, että petotestissäkin palautuminen oli hidasta-

Muistohan on kotona kovin kiltti koira. Suuren miellyttämishalunsa vuoksi se on ollut kotioloissa myös helppo koira. Se on kasvanut syntymästä asti emänsä  Sumun kanssa eikä se oikeastaan koskaan ole ilman Sumua liikkeellä. On oppinut tukeutumaan Sumuun. Tavallisin ympäristö kodin ulkopuolella on metsä, jossa molempia voi pitää myös irti, tulevat kutsusta.  Muistolle tekisi varmaan hyvää tutustua maailmaan ja uusiin paikkoihiin myös ilman Sumua. Ehkäpä rohkeus ja itsenäisyyskin kasvaisivat.  

Torstaina lähdetään Tanjan, Mirkkan ja Hallan kanssa tutustumaan yhteen Hallan mahdolliseen sulhaskandidaattiin. Hienoisia astutusaatoksia viritellään, mutta mitään konkreettista ei ainakaan tänä vuonna vielä tapahdu. 

Halla, Soutajan Oppo Onkijatyttö: 

halla.jpg

Kuva Tanja Kaajanen.