Lunta tuli vallan vaakana viime lauantaina, kun me Tuikun kanssa taas eksyimme ihan urakalla ja käskystä, kun etsiväkoirat harjoittelivat etsimistä ja löytämistä. 

thumbnail_20170401_154244.jpg

Reipasta ja taitavaa porukkaa.

20170401_160620.jpg

Harkoissa oli niin labbaria, susikoiraa, porokoiraa kuin koiraakin. Ja olihan siellä lagottekin:

20170401_164008.jpg

Lagotte on se italialainen tryffelikoira. On kuulemma tälläkin tryffelikoiralla hajuaisti tallella. Viime kesän vaelluksella oli parkkeerannut ison kanttarellikasvuston viereen. Ei tullut luokse kutsumalla vaan odotti, että  emäntä löytää ja tulee hakemaan niin sienet kuin koirankin.

Etsiväkoirilla riittää kyllä töitä sillä keväästä innostuneita kissoja ja koiria katoaa kotinurkiltaan ikävän paljon. Minulle on ollut yllätys se, miten nopeasti kesy koira saattaa villiintyä, eikä enää antaudu kiinni edes kotiväelle. Vähän pintaa kun raaputetaan vievät alkukantaiset vaistot voiton sivistyksestä. 

Me saimme Tuikun kanssa palkkaakin, vaikka ihan vapaaehtoisesti eksyimme:

thumbnail_20170401_194756.jpg

Homma menee siis niin, että me Tuikun kanssa kierrämme jonkun lenkin. Sen jälkeen etsijäharjoittelijalle annetaan haisteltavaksi jokin esine, jossa on Tuikun haju (esim. kaulapanta). Sen hajun varassa koira lähtee sitten jäljittämään "eksyneitä".

Muuten ei uusia uutisia ole. Tuikun juoksu ei ole vielä alkanut. Aika tiuhaan lorauttelee nyt kyllä viestejään ulkona, joten eiköhän se kohta tule.

Onpa sentään uutinen: Tuikun pentu Piko (Soutajan Iin Ilonpilke) on ollut eilen ja tänään Minna Mäntysaari-Mustosen porotilalla paimmennuskurssilla ja siellä Pellossa taitavaksi todettu. Emäänsä on tullut ja taitaa vaan tytöstä polvi parantua. Hienosti paimentaa (lampaita) myös siskonsa Sumu (Soutajan Saanan Sumu.)

P.s. Tämän blogin kanssa olen vähän pihalla. Sisäänpääsy ja kuvien lataaminen on tullut hankalaksi, syytä en tiedä. Siksi(kin) päivitykset ovat harvenneet.