Poikkesin ohi ajaessa Kuusamossa tervehtimässä Vinskiä. (Kiitos Sarille ja Jyrkille, jotka osuttautuivat paikalle ihan tätä tapaamista varten!)  Vinski oli ihan "entinen" itsensä. Se kävi ystävällisesti minua tervehtimässä ja tarkasti haistelmessa - ja palasi omiin oloihinsa huilaamaan mökkiloman jälkeen. (Tiedättehän; mökillä on nii-iin paljon tärkeitä tehtäviä: tarkkailtavaa, tutkittavaa, kaivettavaa ja vahdittavaa. Muun muassa pitää istua laiturin nokassa ja vahtia linnut. On kaivettava istutetut kukat maasta ja ihmisen tälläämät sammalet pois kiveä rumentamasta.) Mökillä voi myös olla ulkona, jossa Vinski viihtyy. (Kotona kaupungissa voi myös onneksi kaivautua kukkapenkin multaan lepäämään.)

P1010686.JPG

Isänsä Ukkometson komea turkki ja emänsä Sarahtin korvat (ja monta ilmettä.) Kummalta lie luonteensa perinyt tämä iloinen, ystävällinen, nokkela ja rauhallinen koira, joka ei liikoja hötkyile. (Nyt ei kummankaan vanhemman tarvitse etsiä ikäviä luonteenpiirteitä toisen suvusta - eikä meidän emäntienkään toisesta vanhemmasta, vai mitä lie mieltä Viksun emäntä Nina.)

Lambadamieheksikin Viksua kuulemma kotona kutsutaan. Lanne liikkuu, kun se ilmaiseen ilonsa samalla tavoin koko vartalollaan kuin Sanni (pelkkä hännän heilutus olisi liian laimea mielenilmaus.)

P1010693.JPG

Vaikkei Vinski paljon ääntä käytä, puhuu sitäkin enemmän korvillaan (sen verran on salaisuuksiaan paljastanut, että komea toinen basso se kuulemma on). Tässä korvapuhetta:

P1010691.JPG

P1010690.JPG

P1010698.JPG

Siitä onkin reilun viikon päästä vuosi, kun tämäkin komistus putkahti maailmaan  kera neljän muun- ja minä ryhdyin miltei asumaan pentulaatikossa (vaikkei olisi tietenkään tarvinnut.) Kaikki pennut olivat hurmaavia ja ainutkertaisia. Mutta jos itselleni olisin pentua valinnut: tämä se olisi ollut. Aika tavalla sellainen se luonteeltaan vaikuttaa olevan kuin silloin jo uumoilin:

Vähän jörö, mutta ystävällinen jörö Mustakurkkumurri. (p.s. Jörö tarkoittaa vain sitä, että ystävällinen ja ihmiselle nöyrä koira viihtyy hyvin omissa oloissaankin - ja kaipaa omaa rauhaa ja tilaa. )