Lähdin Tuikun ja Humun kanssa matkaamaan pitkän kaavan mukaan. Bussilla metrolle, metrolta junaan, junalla Joensuuhun. Siellä meitä vastassa oltiin sitten henkilöautolla. Tuikun kanssahan olen matkustanut jos vaikka millaisilla menopeleillä, mutta Humu on tottunut lähinnä autoiluun ja laivamatkoihin. Menomatkalla olin varannut myös viereisen paikan junassa ja olikin kivan väljää. Paluumatkalla juna oli aivan täyteen buukattu, matkustavia koiria oli runsaasti ja piti ahtautua yhden tuolin paikalle. Hyvin selvittiin ja Humukin ehti jo tottua liki oleviin vieraisiin koiriin. Ylittämätön jännittämisen aihe sille oli laiturin ja junan väliin jäävä melko leveä rako. Sitä se ei ylittänyt kuin kantamalla. 

Joensuussa oli ohjelmassa Hallan luonnetesti, jota Tanjan kanssa lähdimme katsomaan. Edellisenä päivänä Halla (Soutajan Oppo Onkijatyttö, 2v 3 kk) oli jo suorittanut hyväksytysti paimennustaipumuskokeen Kerimäellä. Hyvin nuori koira suoriutui myös luonnetestistä, pisteitä herui 125, laukausvarma. Ainoat miinuspisteet (-10) Halla sai taistelutahdosta, joka arvioitiin pieneksi. Kivasti Halla palautui jokaisen osion testitilanteesta. 

Kuviakin räpsin Oppo Onkijatytöstä:

image0%20%282%29.jpgimage0%20%281%29.jpgimage1.jpg

image0.jpg

Tuikulle ja Humulle reilu viikko tiesi taaperotestiä. Asuimme samassa taloudessa varsinaisen villiviikarin kanssa. Viikari osasi onneksi kohdella koiria nätisti, silitteli hellästi.  Humu tykkäsi leikkiä hippaakin, juosta haukkuen karkuun porhaltavan lapsen perässä. Hauska leikki molempien mielestä. Välillä meni riehumiseksi ja siihen täytyi tietysti puuttua. Tuikun strategia oli väistäminen ja välttely. Varmisteltiin tietysti aina, että sillä on rauhoitettua tilaa. Kilttihän Tuikku on ja lapsikin oivalsi pian, ettei iso koira halua leikkiä. 

IMG_20230512_180813.jpgIMG_20230512_180733.jpg

Paluumatkalla junan ahtaudessa heräsin jossain vaiheessa ihmettelemään, miten päin Tuikku on tassunsa kuonon vieren asetellut. Oivalsin, että tassu ei ollutkaan Tuikun, vaan toisen koiran. Kuva on huono, mutta pistetään tähän kertomaan kuinka sopu sijaa antaa. Muuta kontaktia koirilla ei matkan aikana ollut kuin tuo jaettu makuusija lattialla. 

IMG_20230514_181941.jpg

Kotiin päästiinkin sitten junalta Ollin kyydissä.